DOCUMENT PRESENTACIÓ D'UNITS PER VALÉNCIA

La Coalició Electoral UNITS PER VALÉNCIA, que hui es presenta davant la societat valenciana, és el resultat d’una confluència que, lluny de buscar interesses personals, intenta aportar al poble valencià una visió nacionalista i autòctona de com pot ser la convivència social i política del nostre poble.

En efecte, no hi ha més que vore la trayectòria dels partits que la formen:

ESQUERRA NACIONALISTA VALENCIANA (ENV), és un partit històric del nacionalisme valencià d’esquerres, que des de la seua fundació, en 1978, ha defés un model de societat valenciana sense dependències econòmiques, culturals ni polítiques externes y que, per primera vegada, es presenta a unes eleccions a Corts Valencianes, en coalició.

OPCIÓ NACIONALISTA VALENCIANA (ONV), naix en principi dels militants nacionalistes d’UV, farts de les componendes i constants vendes que eixe partit ha protagonitzat en la política valenciana, sense més objectiu que el benefici personal. Davant d’això, ONV proposa una forma de societat on la prioritat siga el territori valencià, i el benestar dels seus ciutadans, i on les decisions les prenguen els propis valencians.

A este nucli inicial, s’han anat unint un bon grapat de gents independents que sense militància prèvia, han vist en UNITS PER VALÉNCIA l’alternativa necessària.

A més, són estos uns moments crítics en el conglomerat ideològic del moviment que s’anomena valencianiste. D’un costat, els pactes antinatura del Bloc: en EU, per entrar a les Corts al preu que siga, i que, com ya va passar en el 87, no aportarà res al poble valencià; i el no més curiós en el PSOE en Valéncia ciutat, la qual abandona electoralment pel benefici personal, deixen a bona part del seu electorat sense més opcions que no votar o ferlo en clau espanyola.

D’atre costat, UV que ya no té cap crèdit polític, lo millor que podria fer és integrar-se d’un vegada en el seu lloc natural, el PP; i deixar d’enganyar a un electorat nostàlgic i políticament poc format.

I la irrupció de CV no fa sinó esborrallar més el panorama polític. En tints clarament d’extrema dreta, el seu triomf no faria sinó donar arguments a aquells que titlen el valencianisme tricolor de reaccionari i al catalanisme de progressiste.

En este panorama, UNITS PER VALÉNCIA oferix una alternativa nacionalista i socialment centrada a aquells que pensen que els valencians tenim dret a ser amos del nostre propi destí.