REIVINDICANT L'INDEPENDÈNCIA

        Ara que s'acosta el dia nacional valencià, els nacionalistes eixirem al carrer per a revindicar l'independencia valenciana. Valencia es desmorona, els valencians com a tal no som res en quant a politica estatal, el valencianisme politic ha desaparegut i es necessaria una forta reclamacio per a defendre els nostres drets valencians.
        Volem un futur en una societat millorada, volem una recuperacio nacional valenciana, volem unes senyes d'identitat propies, volem una llengua independent i autonoma, volem plenar un futur de fets, no de promesses........ Hi ha que buscar solucions, pero solucions des de una perspectiva unicament valenciana, no hi ha prou en un valencianisme anticatalanista o en anar a un acte sobre la llengua valenciana, no hi ha prou en conformar-se en lo que tenim, hi ha que vore lo que hauriem de tindre i no tenim.
        Per tot aixo es necessari que la gent comprenga el perqué de l´independencia; el perqué del nacionalisme: davant la situacio que tenim esta es l´unica solucio que ens queda als valencians. Necessitem construir un poder valencià per a un futur, un govern valencià per a un futur, un futur valencià en el que vivam tots millor, en un equilibri entre els imposts que pagem i lo que rebrem, sense que ningu nos manipule els diners.
        Ha de creixer la consciencia nacional i sobretot hi ha que desenrollar-la i difundir-la. Una conciencia nacional que te que anar lligada a l´existencia del nacionalisme i este a l´existencia d´una nacio. Una nacio valenciana lliure i sobirana, en la seua historia i les seues tradicions, i d'aixo no se podem queixar el valencians, tenim una nacio en suficients mijans economics i humans per a construir un estat valencià modern i solidari, en el que els valencians decidam el nostre futur politic i social.
        Tenim que estar tots units, tots junts per alcançar el fi comu. Tots els nacionalistes de veritat, sense enganyar-nos fent pinya en la gent que parla en llengua valenciana pel simple fet de parlar-la, o que estan el dia 9 d´octubre en el carrer de la Pau per a vore la Senyera perque es molt bonica i emotiva, pero que en realitat defenen a Espanya. Es tot molt mes que aixo. A l´hora de la realitat eixa gent no fara mes que no deixar-nos aplegar a eixe fi, per aixo tenim que separar el que està en nosatres i el que no lo està per molt "blavero" que siga.
        Esta nacio independent no significa un odi al estat espanyol. Els nacionalistes no som espanyols, i no ho som perque unicament som valencians. No hi ha una atra explicacio, pero NO ES ODI, es indiferencia, es displicencia. Yo no odie als castellans, ni als catalans, ni als portuguesos, ni als francesos, unicament son de diferents nacions a la meua, i sobretot es respecte ad estes atres nacionalitats, un respeste que s´ha de traduir si cal en colaboracio i en solidaritat.
        I ara, que es quan mes falta fa, eixa juventud que creix nacionalista i eixos nacionalistes no tan joves, es molt important que no siguen passius, que nos ajuden a construir eixe estat tan desijat i que es possible. El valencianisme politic tornarà i tenim que formar-nos i preparar-nos per a que esta meta deixe de ser un somni i passe a ser una realitat.

Rosa Sánchez i Márquez