El Noticier Virtual

Núm 6. Febrer 2001. Publicació de Pensament Nacionaliste. Apartat de Correus 136.  elnotivirtual@latinmail.com

El partit popular condecora al torturador Meliton Manzanas

El Govern de Madrid ha concedit al que fora inspector de la policia franquista Meliton Manzanas la "Gran Cruz de la Real Orden de  Reconocimiento Civil a las Víctimas del Terrorismo". El Govern del Partido Popular ha justificat esta concessió en orde al compliment de la Llei de Victimes del Terrorisme, aprovada a l’octubre de 1999. La medalla va acompanyada d’una indemnitzaciò de vint-i-tres milions de pessetes.

La concessió d’este reconeiximent a l’excap de la temuda Brigada Politico-Social de Sant Sebastià, cal enmarcar-ho dins l’escalada de falta de respecte a la democràcia i als demòcrates per part del Govern Espanyol que presidix José Maria Aznar.

Meliton Manzanas fou el principal exponent de la repressió franquista a Euskadi. Començà la seua activitat pública a les files de les joventuts d’Accion Popular i una vegada finalitzada la guerra civil ingressà al Cos General de Policia. Col-laborador de la Gestapo durant el règim de Vichy, s’especialitzà en la captura, interrogatoris i tortura dels demòcrates antifranquistes.

"Provocacio en tota regla"

El seu assassinat a l’agost de 1968 per part d’ETA, primer realitzat per l’organització, fou celebrat per totes les organitzacions d’esquerres i partits nacionalistes opositors al franquisme. La totalitat dels partits polítics amb representacio al parlament d’Euskadi, a excepciò del Partit Popular, han considerat esta acció del Govern com una "provocació en tota regla" (PNV), "Manzanas era un representat policial al servici d’un règim que ofegava les llibertats" (PSOE), "era un torturador franquista" (IU).

"Insult per a tos els democrates"

Este reconeiximent per part del Govern Espanyol a Militon Manzanas representa de fet un insult per a tots els demòcrates que durant la dictadura realitzaren tasques d’oposició al govern del general Franco. Considerar víctima del terrorisme a un comissari de policia que utilitzava com allò més natural la tortura als presos polítics és justificar l’ús de la violència per part dels estats. No es pot posar en el mateix escaló moral a un comissari que treballava per a mantindre la dictadura, i als morts per consolidar la democràcia. Es una burla a l'Estat de Dret.

 

 
 

L’ajuntament de València aprova la prolongació de Blasco Ibañez arrasant el Cabañal


Despedit el director d'informatius de TVMadrid per fer un reportage obejectiu al voltant del nacionalisme basc


Hemeroteca