COMUNICAT D'ENV I EV DAVANT L'ACCIÓ REPUBLICANA
DE MARINA ALBIOL A LES CORTS VALENCIANES

Esquerra Nacionalista Valenciana i Estat Valencià donen suport i feliciten l’acció republicana de la diputada de Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, davant de les Corts Valencianes.
Lamentem les incomprensibles declaracions dels diputats pel Bloc Nacionalista Valencià, Enric Morera i Josep Maria Pañella, desmarcant-se de l’acció, alegant no una crítica de fons a les paraules de la seua companya Albiol, sinó qüestions de forma de fer política que, segons ells, donen vots al PP.
En uns moments en què l’acció dels republicans està vivint una forta repressió per part de l’Estat espanyol; en uns moments en què s’intenta silenciar les veus crítiques i radicalment demòcrates, fer el buit a una companya de grup parlamentari que intenta dur este debat a la màxima institució representativa dels valencians és singularment negatiu. Però a més cal preguntar-li als dos diputats, que es van alçar de l’hemicicle quan parlava la seua companya de grup i després han mostrat pùblicament la seua disconformitat amb la seua acció republicana, si és que pensen que la seua tasca política al Parlament Valencià passa per demanar permís al PP i al PSOE i atindre’s a les formes i al fons dels partits que conformen el bloc constitucional. Si és així, si només es pot parlar d’allò que el PP i el PSOE volen, quan el PP i PSOE volen i com el PP i el PSOE volen, només es parlarà d’Espanya, de donar visques al rei borbó i de la lleialtat constitucional, que es la que als valencians com a ciutadans ens sustrau decisions vitals i com a poble la mateixa sobirania política.
Estat Valencià i Esquerra Nacionalista Valenciana demanen públicament que s’òbriga un vertader debat públic sobre la república i la sobirania valenciana, i el posicionament clar, públic i transparent de les forces polítiques al Parlament Valencià sobre estes qüestions.