CONSTITUIDA LA PLATAFORMA
PER LA LLIBERTAT DE CANDIDO I MORALA

Esquerra Nacionalista Valenciana (ENV), junt a les organitzacions: Intersindical Valenciana, Partit Comunista dels Pobles d’Espanya-PV, Colectius de Joves Comunistes, BLOC-València, Confederació General del Treball-PV, ACR Constantí Llombart, Coordinadora Obrera Sindical, Movimiento por el cambio, Partit Comunista del País Valencià, Coordinadora de Treballadors del PV, Compromís per Aldaia, CGT-CAT (Adm. Pública) i Estat Valencià, constituiren en Valéncia el passat 27 de juny la Plataforma per la llibertat de Cándido i Morala.

Cándido González Carnero i Juan Manuel Martínez Morala, ex-Secretari i actual Secretari General de la Corriente Sindical de Izquierda, CSI, varen ser acusats de ser els responsables d'una manifestació per la defensa dels llocs de treball en la Naval de Gijón, en la qual es va danyar una càmera de video-vigilancia de trànsit, i condemnats a 3 anys de presó, que han de complir integrament per les lleis antiterroristes, i una indemnització de 5625 euros a l'Ajuntament de Gijón. Fa un mes, l'Audiència Provincial va confirmar la sentència, per lo qual, Cándido i Morala vàren ser detinguts i empresonats.

La Plataforma constituida, que està oberta a quantes organitzaciones vullguen participar, acordà convocar una concentració unitària el pròxim 5 de juliol, a les 19,30 hores, front a Govern Civil (Plaça del Temple) per a exigir la libertat d'estos dos sindicalistes i per la defensa de les llibertats democràtiques. Així mateix, també es va acordar elaborar un manifest unitari que es donarà a conèixer pròximament.

Més informació ací