CONCENTRACIÓ PER LA LLIBERTAT DE CANDIDO I MORALA

Eren poc més de les 7 de la vesprada del 5 de juliol de 2007 quan els manifestants començaren a omplir la plaça de Temple de la ciutat de Valéncia, on es troba la Delegació de Govern, i a les 7 i mija ya eren més de 200 persones. Expressaven aixina el seu rebuig als tres anys de presó i el pagament d'una forta indemnització, a que han sigut condemnats estos dos sindicalistes, i exigir el sobreseïment immediat de la causa.

Mentres els representants de les organitzacions polítiques, sindicals i socials que composen la Plataforma per la LLibertat de Cándido i Morala, s'hanaven colocant darrere de la pancarta, els concentrats gritaven consignes com Cándido i Morala, llibertat; Són sindicalistes, no són terroristes; o Vosaltres sou els indecents.

Però a més del fet puntual, la concentració també volia denunciar la sistemàtica criminalització que s'està fent del sindicalisme, i reivindicar l'efectiu compliment del dret a la vaga i manifestació.

Poc després i megàfon en ma, Aitor Manero, portaveu de la Plataforma, informà que els companys havien sigut alliberats unes hores abans, després que Institucions Penitenciàries les aplicara el tercer grau, lo que no significa que la condemna es retira, sino que no tenen que complir-la íntegrament en la presó. Per tant, segons Manero hem d'estar alerta perquè en qualsevol moment poden agarrar-los i tornar a ficar-los dins. Esta modificació del règim penitenciari, continuà, ha sigut gràcies al treball que s'ha estat fent, tant ací a València, com en altres punts de l'estat on s'han organitzat Plataformes per la llibertat de Cándido i Morala i la gent ha lluitat per la llibertat sindical i per la llibertat dels companys.

Finalment se donà lectura al manifest de la Plataforma, molt crític amb l'Ajuntament de Xixón, governat pel PSOE i Izquierda Unida, i amb les institucions públiques gestionades per una classe política que aprova lleis al servici dels interessos dels empresaris, i s'ha emplaçat als assistents a continuar amb la lluita.