ÈXIT DE PARTICIPACIÓ I RESULTATS EN LA I CONVENCIÓ REPUBLICANA

Juntar a quasi 200 persones, entre delegats i invitats, de 36 entitats, associacions i partits polítics distints, durant tot un diumenge, pagant una quota per participar, i fer-ho a més per parlar de política, no és gens fàcil; però el 4 de març de 2007, la convocatòria de la I Convenció per la República ho va fer possible en el Complexe la Petxina, de Valéncia Ciutat.

Els debats van ser intensos, i les distintes posicions ideològiques que estaven presents es feren patents en ells, però a la fi, tots estigueren d'acord en l'idea que ens havia dut allí: la reivindicació de la República com a forma d'estat més democràtica, i respectuosa en els drets individuals i colectius dels ciutadans, i el manifest final va ser aprovat quasi per unanimitat.

Alguns mitjos de comunicació han volgut vore, o fer creure als ciutadans, que la diferència de criteris ideológics era una mostra de la divisió del moviment republicà valencià. Son mitjos que no entenen la discusió d'idees, aveats als congressos dels "grans partits", on l'única discusió es per obtindre un lloc d'eixida en les llistes. Açò era una reunió lliure d'organitzacions independents que buscaven un acord per aconseguir allò que ens unix, i ho fèrem: la Convenció va ser un èxit.

I l'ENV estigué allí, exposant les raons per les quals un partit nacionaliste valencià compartia debat i conclusions en els republicans espanyols: la República és l'única forma d'estat que pot permetre als valencians decidir al voltant de la seua sobirania i respectar el resultat.

Els documents aprovats, aixina com el presentat per ENV, els pots trobar ací