COMPROMÍS PEL PAÍS VALENCIÀ ES PRESENTA, EN BARCELONA!

En paraules de l'entitat organitzadora, L'Espai País Valencià, entitat que agrupa valencians i valencianes residents a Catalunya, acull aquesta presentació a la societat catalana per donar a conéixer una inicativa política que té com a voluntat clara foragitar el Partit Popular de les institucions valencianes. I qué l'importa a la societat catalana qui mane en les nostres terres?

L'escusa del senyor Morera era la de demanar el vot dels valencians i valencianes que viuen i treballen a Catalunya (i voten ací?), però lo que no queda molt clar és el motiu pel qual van a votar més a Compromís que a un atra opció:
- Perque és l’única que pot posar les bases per encetar una relació institucional entre el País Valencià i Catalunya? És esta una proposta séria i decisiva per votar-lis?
- Perque evitaran el tancament dels repetidors de TV3? Tant les importa als valencians de Catalunya, i als catalans, que ací es veja TV3? Per quina raó? No seria més llògic demanar que els valencians d'allà pugueren vore C9, cosa a la que repetidament s'ha negat la Generalitat catalana?

Pero algú al que el subconscient li fa dir: venim del sud a presentar el nostre projecte polític, com si quan se va a Barcelona no s'isquera del mateix país, no se li pot demanar que reivindique cap cosa als del nord.

Coses com que, per eixemple:
- no s'ens insulte continuament dient que derrochem l'aigua
- no s'ens diga continuament com tenim que parlar i escriure, tractant-nos d'analfabets i incults
- no es faça pressió sobre les navieres per que no atraquen en Valéncia i ho facen en Barcelona
- no qualifiquen de gran error quan un aconteiximent com la America's Cup ve a Valéncia i es presione per que vaja a Barcelona
- etc etc

I que fa la senyora Marcos en este muntage?. Es que reclamar la catalanitat del poble valencià és més d'esquerres que reivindicar-se com a valencià?. Ho és també el portar la quatribarrada i demanar que al nostre idioma se li diga català?. En base a que?

Alguna vegada es possible que els catalanistes valencians se'n adonen que actes com este no fan sino llançar als valencians en mans dels folcloristes ultramuntans que utilitzen els símbols i els sentiments valencians per a fer espanyolisme. Però pareix ser que lis importa poc. Ho lamentem.

Fa ara exactament 20 anys que l'aleshores UPV pactava en EU per entrar en les Corts Valencianes, i ho aconseguia. Que traguèrem els valencians d'allò? Perquè ara va a ser distint?

20 anys i estem com al principi. I PP i PSOE tan contents.