15/05/18

I en Sagunt es va llegir la Declaració Republicana

En l'assistència de nombroses persones i càrrecs públics provinents de tots els racons de la nació, l'espai de les Alquerietes va ser tèstic de l'acte d'afirmació republicana, on es va llegir la Declaració de Sagunt.
L'acte començà i es tancà en "albaes" alegòriques a la situació actual i el futur que ens espera. I entre mig, les autoritats signants de la Declaració es dirigiren al públic exhortantlis a construir una societat més justa i lliure, i els invitats d'atres nacionalitats: Andalucia, Catalunya, Madrid i Navarra, mostraren la seua solidaritat, al temps que enfatisaren l'importància de l'acte, mentres el públic agitava les banderes republicanes espanyoles i les senyeres sobiranistes valencianes.
Un dia per a l'història, i ENV estava allí.
Pots vore el video complet de l'acte ací

02/05/18

Concentració Republicana en Sagunt

Acte d'afirmació republicana en Sagunt, en el mateix lloc on, en 1874, es va fer el pronunciament militar contra la primera república i es va restaurar la monarquia borbónica
Horari dels actes:
11:00 h: Concentració a l'exterior de l'estació de trens de Sagunt.
11:15 h: Marxa a peu a les Alquerietes.
12:00 h: Declaració Republicana de Carrecs Públics i Representants Valencians.
12:30 h: Salutacions dels companys vinguts d'Andalucia, Madrid i Catalunya.
13:00 h: Albaes d'Acomiadament.
13:30 h: Final de l'acte i tornada a peu fins a la Plaça Cronista Chabret.
14:15 h: Dinar Popular.
Més informació en la web de la CPVR

08/04/18

La CPVR convoca la Trobada Republicana de càrrecs públics valencians

La Coordinadora del País Valencià per la República, convoca per al proper 13 de maig, la Trobada de càrrecs públics valencians en suport de la Declaració Republicana de Sagunt aprovada el 7 d'abril.
Esta Trobada Republicana, i el seu caràcter d’abstersió del lloc, ha rebut el suport per unanimitat de la Junta de Govern de l'Ajuntament de Sagunt, i cal destacar que els tres regidors d'ADN Podem al consistori de Sagunt estigueren presents a la reunió de la Coordinadora.
La Trobada començarà a les 11:00 en una concentració a l'exterior de la porta de l’Estació de Trens de Sagunt, des d’on s’iniciarà una marxa de 2,5 quilòmetres fins a Les Alquerietes, lloc ubicat al creuament de les carreteres N-234, N-340, A-23 i V-23 i on en l’actualitat, on es va produir el pronunciament militar, hi ha un monument de peces de ciment.
La marxa circularà per la carretera N-340 de Sagunt a València. A les 12:00 es llegirà la Declaració Republicana en Les Alquerietes i es faran diverses intervencions de càrrecs públics i representants republicans. A les 13:00 es tornarà pel mateix recorregut que a l’anada, des de Les Alquerietes a Sagunt, i en arribar al centre urbà la marxa continuarà pel carrer València, plaça Blasco Ibáñez, continuant pel carrer Camí Reial fins arribar a plaça del Cronista Chabret, on finalitzarà l’acte amb un dinar popular en el Centre Musical la Lira Saguntina.
La CPVR, convoca l’acte republicà sense distinció d’ideologies entre demòcrates i no partidari, i entén que els càrrecs públics que aniran a la trobada republicana contraposaran la seua legitimitat democràtica emanada de la votació a les urnes a la de l’actual Cap d’Estat, monarca hereu del rei Juan Carlos designat Cap d'Estat per la darrera dictadura feixista d'Europa.
Per a més informació: 650 537 213 - 620 22 87 83

08/04/18

La CPVR aprova la Declaració Republicana

La Coordinadora del País Valencià per la República (CPVR), reunida el dissabte 7 d’abril al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt, ha aprovat la Declaració Republicana de Sagunt:
A Sagunt, a 13 de maig del 2018, en el mateix lloc en què un pronunciament militar va restaurar la monarquia borbònica, nosaltres, càrrecs públics elegits democràticament pel poble valencià i ciutadania valenciana, proclamem unànimement que:
Reivindiquem i donem suport a un model d’Estat que supere la Monarquia amb processos constituents i que permeta desenvolupar els drets essencials dels valencians i les valencianes que el Règim de 1978, després de 40 anys, ha demostrat nul·la voluntat per a permetre, com son unes condicions laborals i socials dignes, la llibertat d’expressió i llibertats polítiques plenes, el finançament just i el dret a decidir.
Per la República!
Esta declaració serà llegida en Sagunt el proper 13 de maig, en el mateix lloc que, en 1874, es va fer el pronunciament militar de Martínez Campos, o de Sagunto, contra la primera República i es va restaurar la monarquia borbònica.
Com a individu, com a entitat o com a càrrec públic,

Adherixte a la Declaració Republicana! en:
www.coordinadorarepublicana.org


03/03/18

La Coordinadora del País Valencià per la República es reconstituix

Hui, 3 de Març, la Coordinadora del País Valencià per la República (CPVR) ha celebrat una nova reunió en la que s'ha aprovat el Manifest en el que se reclama una ruptura democràtica cap a la República i en el que s'enceta esta nova etapa de mobilisacions, en l'incorporació de noves organisacions.
Pots vore el Manifest ací

21/01/18

La Coordinadora del País Valencià per la República es posa en marxa

El passat dissabte, 20 de Giner, a la SC Micalet, trenta republicans vinguts de dalt a baix del País Valencià, es van fer ressò de la crida per a tornar a posar en marxa la Coordinadora del País Valencià per la República (CPVR).
Encara faltava mitja hora per a començar la reunió, convocada a les 11:00, que republicans del Baix Vinalopó, La Plana, la Safor, la Ribera i l’Alt Palància, començaven a omplir la Biblioteca de la històrica societat coral valenciana.
Els promotors de la convocatòria van elegir com a moderador a César Lledó, l’antic coordinador de la primera CPVR, entre els anys 2005 i 2010, que en la seua primera intervenció va desgranar les resolucions aprovades en la Iª Convenció per la República al País Valencià, en l’any 2007, i que la majoria aclaparant dels presents van considerar totalment vigents en l’actualitat:
- rebuig a la Constitució del 78 pel principi democràtic que la prefectura de l'Estat s'ha de triar en les urnes.
- denúncia de la Ruptura Democràtica pendent que implica com a element més visible la corrupció sistèmica del règim.
- suport a la República que, a més de millorar substancialment les condicions de vida i treball, permeta una major participació política, llibertats plenes i que els pobles puguen decidir sobiranament la seua relació amb l'Estat.
Així mateix, el moderador va anar recordant les funcions bàsiques de la CPVR:
- coordinar, donar difusió i potenciar les activitats republicanes que realitzen els seus membres.
- generar mobilitzacions en suport a la República.
- treballar per a aconseguir acords i consensos entre els seus membres al voltant d’una estratègia, d’un procés constituent, per a aconseguir proclamar la República.
- situar la República com a element central i prioritari de les forces polítiques que es reclamen republicanes.
Després de les intervencions dels presents es va acordar posar en marxa la CPVR per a dur endavant els objectius polítics expressats, remarcant que, d'acord amb el grau de deteriore del Règim del 78 ― concatenat en el del 39 ―, en l'actual etapa no es tracta ni de commemorar la República, ni de reivindicar-la nostàlgicament, del que es tracta, ― la majoria dels presents no van deixar d’afirmar-ho ― és d'iniciar un procés polític per a constituir-la.
A continuació s’acordà convocar la primera reunió ― ya oficial ― de la CPVR per al dissabte 10 de Febrer a les 11h. en la SC Micalet per tractar i concretar els temes que van sorgir:
- PER UNA MOBILITZACIÓ DE PAÍS VALENCIÀ REPUBLICANA. S'acorda incloure en l'ordre del dia la convocatòria d'una manifestació PER LA REPÚBLICA, a València, entorn del mes d'Abril pròxim. Es valorà positivament l'oportunitat de fer coincidir la manifestació en alguna de les convocatòries anuals que en eixes dates se celebren i/o proposar als seus organitzadors el lema PER LA REPÚBLICA.
- Tractar en la primera reunió de la CPVR l'oportunitat d'adherir-se a un referèndum monarquia vs república al juny que diverses organitzacions estan promovent.
- Tindre present el centenari de la Declaració Valencianista de 1918, i adaptar-la als temps actuals.
- Tractar en la primera reunió de la CPVR l'elaboració d'un manifest per la República que puga ser signat per intelectuals, activistes socials, polítics, etc.