ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA
MANIFESTACIÓ PER LA REPÚBLICA


Més de 4000 persones, provinents de totes les comarques de la nació, isqueren el passat 13 de maig als carrers de Valéncia per reivindicar la República com a forma d'estat democràtic i de llibertats, front a una monarquia caduca i esgotada.
Era la primera vegada des de la dictadura, que es celebrava a la ciutat de Valéncia una manifestació per la República, i l'exit de participació fou notable.

I Esquerra Nacionalista Valenciana estigué allà, en la convocatòria i en el carrer.
Baix el lema Per la República Valenciana, els militants i simpatizants d'ENV es fèrem patents en la manifestació en les nostres senyeres estrelades.

I ho fèrem després de constatar que les nostres aspiracions polítiques no les podrem mai portar a terme en l'actual sistema d'estat.
Un estat monàrquic que impedix la realització de referendums d'autodeterminació en les distintes nacions que ho conformen, encara que tinguen la majoria favorable dels seus parlaments i, per tant, dels seus ciutadans.

Davant d'este fet, l'única opció democràtica que ens queda es tractar de substituir este sistema monàrquic per un atre que si que ho permeta, manifestant-nos junt a atres organitzacions socials, polítiques i sindicals que si respecten l'us del dret d'autodeterminació dels pobles.