Manifestació Unitària
"PER LA REPÚBLICA"
13 de Maig a Valéncia Ciutat, 17h Sant Agustí


La Coordinadora del País Valencià per la República, de conformitat amb l'acord adoptat el passat 25 de març, ha convocat una manifestació amb el lema “Per la República”, el 13 de Maig, a les 17 hores, a Valéncia Ciutat. Davant d'esta manifestació, la Coordinadora:

1r.- Fa una crida a la ciutadania i a les forces polítiques, sindicals i socials a acudir a la manifestació i a participar en la seua organització. Esta manifestació històrica, la primera que es convoca per la república en la ciutat de València des de 1931 i que tindrà continuïtat en el temps, ha de mobilitzar unitàriament a totes les persones i organitzacions republicanes.

2n.- Manifesta que el millor homenatge que en el 75 aniversari de la proclamació de la II República podem fer als homes i dones que, en la II República i sota el franquisme, van defendre i lluitar per una societat més justa enarborant valors de llibertat i democracia, és continuar defenent eixes mateixes idees. En coherència, és necessari manifestar-se públicament i al carrer “Per la República” i per les reivindicacions democràtiques mínimes del moviment republicà: per la recuperació democràtica, el restabliment de la sobirania popular, el dret a l'autodeterminació dels pobles, la independència enfront de l'imperialisme, la derogació de la Constitució del 78, la recuperació de la memòria històrica, la defensa de la república laica i popular i el rebuig a l'actual procés de construcció europea.

3r.- Fa una crida a assistir al concert-homenatge que la Plataforma 14 d´Abril per la III República de València organitza en Quart de Poblet el mateix 13 de maig. La Coordinadora disposarà, en la mesura de les seues possibilitats, els mitjans oportuns perquè les persones assistents a la manifestació, després de la seua finalització, es puguen traslladar al concert.

Esta convocatòria es realitza en virtut dels compromisos assolits en la Trobada Estatal Republicana que va tindre lloc a Madrid el 12 de novembre del 2005. En eixe fòrum es va acordar la celebració d'actes centrals, manifestació i concert, per a commemorar el 75 aniversari de la II República i convertir novament la ciutat de València en capital de la República. Així mateix, la Coordinadora secunda la convocatòria de manifestació que el 22 d'Abril se celebrarà a Madrid amb el lema “Per la III República” i que té com a reivindicacions: Per la recuperació de la història i la memòria, Pel dret a l'autodeterminació, No a la Constitució monàrquica.

COORDINADORA DEL PAÍS VALENCIÀ PER LA REPUBLICA

Valéncia, 8 d'Abril del 2006