MONTENEGRO RECUPERA LA INDEPENDÈNCIA

Quasi 500.000 montenegrins estaven cridats a les urnes el passat 21 de maig per decidir el futur del seu pais: si continuar junt a Sérbia, al qual la UE bloquejarà l'entrada per no colaborar en el Tribunal de la Haya, o recuperar la independència de la que ya disfrutava fins 1918.
I els ciutadants respongueren massivament, el 90% d'ells va acodir a la cita, i el 55.4% ho feren per a votar la separació. El conseguiren per poc, no més 4 dècimes per damund de lo exigit per la UE, pero hui l'últim vestigi de l'antiga Yugoslàvia, ha desaparegut, i Montenegro cridarà ara a la porta de la UE.
Des de Valéncia saludem este trionf de la democràcia, del respecte a la voluntad popular, i s'alegrem que queden darrere els amargs records de Croàcia i Bòsnia.
I lo saludem en enveja, perquà ací, els nacionalistes espanyols, en Javier Solana al front, s'han apressat a declarar que la situació de Montenegro no te res a vore en la d'Euskadi o Cataluña, i que comparar-les ratlla en el delirium tremens. En Espanya, els demòcrates de nou encuny no sols no acceptarien el resultat positiu d'un referéndum d'autodeterminació, sino que ni tan sols deixen que es convoque, ilegalitzen partits polítics, etc, etc. postura, eixa si, que s'acosta al delirium tremens que posseí a Milosevic.